Numele personajelor

Acest articol va fi mai personal și poate nu se aplică la toți, dar poate vă inspiră ceva din aceste idei. Numele personajelor trebuie să aibă ceva memorabil. Acesta reprezintă identitatea personajelor și exprimă caracterul acestora.

Acest articol va fi mai personal și poate nu se aplică la toți, dar poate vă inspiră ceva din aceste idei

 

Numele personajelor trebuie să aibă ceva memorabil. Acesta reprezintă identitatea personajelor și exprimă caracterul acestora.

 

Sunt câteva lucruri după care mă ghidez când aleg numele:

 

  • Mă ghidez după nuvela pe care o scriu. Nu pot alege un nume sofisticat la un roman modern, așa cum nici un nume simplu nu s-ar potrivi la un roman fantasy. Scrii un roman în care acțiunea se petrece în America? Atunci alege nume americane dacă personajele sunt de origine americană. Cu alte cuvinte, alege nume după originile personajelor. Trecut, prezent, viitor, orientul mijlociu, vestic sau de pe alte mapamonduri sau planete, alege cu atenție ce nume vrei să rezoneze cu caracterul.

 

  • Sincronizez caracterul personajelor cu numele. Aici e mai simplu. Mă ghidez după internet ce înseamnă fiecare nume. Dacă îmi răsună în minte un nume, caut însemnătatea acestuia și o notez. De exemplu, recent am creat un personaj care are legătură cu moartea. Ce putea să răsune mai precis decât Zeița Morții, Morana (sau asemănător în alte țări)? Simplu, nu? Nu, din păcate. De obicei pierd pe puțin o oră în căutarea unui nume potivit și chiar când cred că l-am găsit, mă răzgândesc.

 

  • Folosesc pinterest. Pinterest e cea mai bună platformă din care mă pot inspira cu tot ce am nevoie. De ceva timp îmi strâng nume în panou cu semnificația acestora, iar când am nevoie de un nume, fug acolo. E mai simplu decât să te scufunzi în oceanul internetului. Fac asta de ceva timp, așa că am ceva istoric creat în board.

 

  • Evit numele care încep cu aceleași silabe. Am citit undeva că cititorul citește în general primele 2 silabe ale numelui sau chiar prima silabă și uneori prima litera și știe deja cine e personajul. Dar dacă personajul tău mai are un partener care începe cam la fel, ce se întâmplă? Se încurcă personajele și îți vine să arunci cu cartea cât-colo. Și am pățit-o chiar la cartea mea! Se presupune că autorul nu ar trebui să-și încurce personajele, dar tocmai protagoniștii erau de vină. Imediat am remediat problema rescriind un nume dintre ele. Vă dau un exemplu… Caleb și Carin.

 

  • Aleg nume unice. Dacă e cu putință, aleg nume care nu sunt des utilizate. Nu folosesc nume ca Ana, Maria, Ion sau altele ca acestea fiindcă deja suntem sătui până peste cap de ele, dar există și excepții. Uneori, le folosesc la personaje secundare care nu au prea mare rezonanță cu povestea și se pierd printre rânduri. Personajele principale trebuie să rezoneze neapărat cu povestea!

 

Acestea sunt tipsurile mele. Sper că v-au fost de ajutor!

Salut.

SUNT RALUCA SFERLE,
AUTORUL TĂU
DE FANTASY & YA

Mă bucur că ai ales să-mi descoperi universul. În postările mele vei avea șansa să descoperi noi lumi magice, dar și să înveți trucuri de scriere creativă.

top aticole citite