Interviu cu Raluca Sferle de Emanuela Istrate

Sunt o fire ambițioasă, pasionată de artă. Mi-am propus să devin independentă pe toate planurile, iar acum îmi trăiesc visul. Mi-am urmat inima care m-a condus spre domeniul programării, dar și spre literatură. Devotamentul și determinarea m-au ajutat să reușesc în ambele domenii.
Despre scriitorul Raluca Sferle Autor

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ce ne poți spune despre tine? 

 

R.S. Sunt o fire ambițioasă, pasionată de artă. Mi-am propus să devin independentă pe toate planurile, iar acum îmi trăiesc visul. Mi-am urmat inima care m-a condus spre domeniul programării, dar și spre literatură. Devotamentul și determinarea m-au ajutat să reușesc în ambele domenii. Pe o parte, învățam din greu la facultate și lucram în domeniu, pe de altă parte, scriam pe furiș când timpul ținea cu mine. Am terminat facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației la Universitatea din Oradea, am intrat la master și în același timp am publicat primul volum al unei serii fantasy. Pe lângă aceasta, am pregătit și alte volume pentru a fi publicate.

Mai mult de atât, iubesc natura, animalele, muzica, serialele, cărțile și marea/oceanul. 

 

E.I. Cum te-ai simțit atunci când ai realizat că ești pasionată de scris?

 

R.S. Scrisul pentru mine a fost mereu o cale de evadare din realitatea lumii acesteia. Mi-am dat seama că sunt dependentă de scris. Gândurile îmi erau bombardate de vocile personajelor și nu le puteam opri doar dacă le puneam pe hârtie. Eram exaltată când îmi veneau noi și noi idei despre poveste.

 

E.I. De unde a pornit inspirația pentru cartea „Tânăra războinică”?

 

R.S. Prima mea încercare de a scrie a fost un eșec, dar în sinea mea știam că mai există povești pregătite să fie scoase la lumină. Inspirația a venit pur și simplu ca un oaspete neașteptat, dar pe care nu l-am putut refuza. Am fost atât de fascinată de lumea în care m-am transpuns, încât pentru câteva clipe parcă mă aflam în pielea Esterei pe câmpul de luptă. Vedeam cu ochii larg deschiși lumea Esterei. Câteva zile mai târziu mi s-a revelat finalul poveștii. De atunci am fost decisă că e o serie care merită scrisă.

E.I. Ce îți dorești să transmiți prin cartea  „Tânăra războinică”?

 

R.S. Suntem războinicii propriilor noastre vieți și oricine e capabil să se ridice peste statutul de „țăran” și să fie nu numai propriul erou, ci și al altora. Eu cred că putem învinge orice dușman dacă ne propunem acest lucru și nu procrastinăm, altfel lumea aceasta ne va cuceri. 

 

E.I. Credeți că există persoane reale cu puteri magice?

 

R.S. Eu cred că în fiecare dintre noi se ascunde o putere fermecătoare care poate face minuni. Talentele noastre sunt adevărate puteri magice care fac minuni dacă știm să le folosim. Cu ele putem vindeca inimi, putem salva oameni, putem construi minuni ale lumii, putem să ne urmăm visul. Cuvântul rostit e o putere care poate distruge sau alina dureri. Mersul și mișcarea sunt puteri care fac diferența dintre erou și criminal.

Pentru a ne găsi puterea trebuie să ne respectăm și să apreciem viața.

 

E.I. Urmează o altă carte sau un alt volum?

 

R.S. Urmează un volum, dar dintr-o altă serie. Personal, nu mă pot limita doar la o poveste. Îmi place să fiu spontană în scris și de aceea am început o nouă serie care se numește „Vânătorii Renegaților” și care va avea trei volume și o carte bonus. Volumul al doilea din „Tânăra războinică” îl voi publica în anul următor, iar seria „Profeția” va cuprinde patru volume.

 

E.I. Care este puterea dvs. magică?

 

R.S. Mi s-a spus că am puteri vindecătoare. Alin sufletele oamenilor și le dau curaj să răzbată în propria luptă, exact ca o războinică. 

 

E.I. Care a fost prima părere despre „Tânăra războinică”?

 

R.S. Prima părere m-a făcut să cred că această carte va fi publicată chiar dacă mai aveam un drum lung de parcurs. Știi că e o carte bună dacă cititorul îți cere și următorul volum, dar și când devine tot mai curios despre personaje și conflicte. Un simplu „Mi-a plăcut, mai vreau!” poate face minuni și schimba viața unui scriitor.

 

E.I. Ce sfat ați avea pentru cineva care își dorește să își publice cartea?

 

R.S. Sfatul meu e să-și aleagă cu atenție planul de publicare, să nu renunțe la mal și să creadă în povestea sa. Munca de calitate cere timp, de aceea drumul publicării va cere și el timp.

 

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

 

R.S. Cititorii mă pot găsi

pe facebook  https://www.facebook.com/RalucaSferleAutor/

pe instagram https://www.instagram.com/ralucasferleautor/,

pe website-ul meu https://ralucasferleautor.ro/ ,

Cartea se poate cumpăra de pe Mybestseller în format paperback https://mybestseller.ro/ 

sau ebook de pe Google Play books și Smashwords.

 

E.I. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

 

R.S. Pe lângă autoare, eu sunt și o cititoare. Nu am multe genuri de cărți pe care le urmăresc, dar ceea ce citesc mă eliberează de stres și îmi înveselește inima. E important să citim ceea ce ne pasionează, fie ficțiune sau nonficțiune. Cumpărați cărți contemporane românești, urmăriți autorii români pentru că astfel îi sprijiniți în publicarea a cât mai multor cărți de calitate. Sprijiniți editurile mici și interesați-vă de autorii voștri favoriți.

Salut.

SUNT RALUCA SFERLE,
AUTORUL TĂU
DE FANTASY & YA

Mă bucur că ai ales să-mi descoperi universul. În postările mele vei avea șansa să descoperi noi lumi magice, dar și să înveți trucuri de scriere creativă.

top aticole citite