Recenzie de Booknation

Tânăra războinică este primul volum din seria Profeția. Chipul de pe copertă are un aer războinic, dar trăsăturile feței nu își pierd gingășia originii ei. Cred că este prima femeie războinică pe al cărei chip se pot observa atât de plăcut și trăsăturile calde, feminine.

Tânăra Războinică 

 

Dacă v-ați afla la răscruce de drumuri și ați fi puși în situația de a alege să trăiți o viață liniștită, armonioasă în care nu vă lipsește nimic și o viață plină de aventură, adrenalină și provocări, pe ce cale ați merge?

 

Mi-a fost dor de voi. În ultimele zile am fost absorbită de un roman fantasy. Am primit puteri invincibile, alături de eroină, am călătorit în lumi surprinzătoare și mi-am făcut niște prieteni greu de cucerit.

 

Tânăra războinică este primul volum din seria Profeția. Chipul de pe copertă are un aer războinic, dar trăsăturile feței nu își pierd gingășia originii ei. Cred că este prima femeie războinică pe al cărei chip se pot observa atât de plăcut și trăsăturile calde, feminine.

 

“Fiecare înzestrare se manifestă în exterior printr-o aură, care este diferită pentru fiecare războinic în parte. Aceasta se distinge prin caracterul, scopul și gândirea lor.” (pag. 7)

 

Estera Merini, cea care ne va permite să pășim în vâltoarea destinului ei trece printr-o transformare irevocabilă. Gingășia feței simple, crescute într-un sat modest este dată la schimb pe tăria unei războinice. Îi este încredințată o responsabilitate care o determină să fie prezentă în viața ei pentru a face față tuturor provocărilor. Aura ei o protejează și o ajută să își învingă inamicii, nesățios. Procesul prin care ajunge să fie invincibilă nu este ușor, are de învățat multe trucuri și tehnici de luptă, este supusă mai multor probe, dar focul ei interior o susține să facă față obstacolelor.

 

“Haita m-a găsit, iar acum sunt în cercul lor. Am o creangă groasă în mână, singura pe care am apucat-o la repezeală. Nu știu dacă mă pot lupta cu toți pentru că sunt peste zece și toți sunt nervoși.” (pag. 260)

 

Destinul i-l pune în cale pe prințul Iosua Bellard, cu mult mai puternic decât ea. Se va da o luptă sângeroasă între ei sau se vor îndrăgosti într-un mod nobil? Ce credeți? Va ajunge unul din ei să îl domine pe celălalt sau se vor împleti destinele lor într-o iubire pătimașă? Nu vă voi dezvălui acum.

 

Cartea cuprinde mai multă acțiune, decât descrieri, acestea fiind întrepătrunse fin printre replici pentru a ne ajuta să vizualizăm mai bine anumite trăsături sau cadre ale acțiunii.

 

Am simțit un continuu suspans pe parcursul lecturii. Cu fiecare pagină eram mai curioasă de cum va evolua toată tensiunea creată și ce va determina deznodământul.

 

“Nu mai am aer. Încerc să mă eliberez.Privirea lui e dură. Nu mai are acea iubire în ochi. Buzele îi zvâcnesc răutăcios ca o fiară care vrea să ucidă. Alex, cel pe care-l știam, a dispărut. El nu mai e Alex.” (pag. 527)

 

Personajele sunt atent construite, în detaliu, îmbrățișate în dragostea scriitoarei. Creativitatea ei pare că nu are limite, bariere. Fantasticul devine normalitate. La finalul cărții te simți motivat să fii un războinic în propria viață, prinzi încredere mai mare în propriile forțe și te întorci din lectură cu o energie proaspătă de a face față provocărilor.

 

Dacă vreți să evadați pentru câteva zile din monotonia zilnică, să respirați aerul de războnic/ă vă recomand o băutură caldă, că tot vine ușor răcoarea în serile târzii, și să începeți să gustați din suspansul filelor romanului Tânăra războinică de Raluca Sferle. E doar primul volum dintr-o călătorie care va urma…

 

Vă îmbrățișez puternic.

Fiți războinici în propria viață.

Salut.

SUNT RALUCA SFERLE,
AUTORUL TĂU
DE FANTASY & YA

Mă bucur că ai ales să-mi descoperi universul. În postările mele vei avea șansa să descoperi noi lumi magice, dar și să înveți trucuri de scriere creativă.

top aticole citite