Recenzie: Haiducul din cetate

Pericolele sunt cele care îi apropie și-i desăvârșesc, aducându-i mai aproape și făcându-i să-și revarse durerile prin discuții profunde.

Haiducul din cetate este cartea de debut a autoarei Alexandra Drestaru, care ne oferă o poveste unică despre iubire și încredere, trădare și răzbunare. Călătoria Eroului nu e întotdeauna ușoară, de cele mai multe ori acesta întâmpină mai multe dificultăți decât își poate imagina. Așa e și în cazul Ogăi, o tânără ce află peste noapte că trebuie să conducă ducatul familiei sale care a fost asasinate (vă las pe voi să aflați cum).

În urma acestor evenimente ea este pusă în situația de a alege dacă are încredere sau nu într-un grup interesant de Haiduci, unul dintre ei făcându-i zile fripte Olgăi. Relația dintre Andreius și Olga e ca compatibilitatea dintre foc și apă. Conversațiile lor sunt tot ce trebuie pentru a face povestea mai mult decât interesantă.

Pericolele sunt cele care îi apropie și-i desăvârșesc, aducându-i mai aproape și făcându-i să-și revarse durerile prin discuții profunde. Rolul important al personajelor secundare nu a fost exclus, dezvoltând intriga pe toate ramurile. Olga a trecut prin toate fazele unui începător în artele războiului, pășind încet într-o fată determinată să-și apere apropiații de trădători. La rândul lor, prietenii ei ar fi făcut orice să o știe în siguranță. Astfel călătoria lor începe într-un punct sensibil al vieții lor, dar încurajator din punctul meu de vedere. 

 

„Îmi voi face numele de temut, ca atunci când este pronunțat, oricine să tremure și să se înspăimânte.”

Haiducul din cetate

 

Recunosc sămânța răzbunării plantată în inima Olgăi, dar pot citi mai mult decât atât. Aici e vorba de îndrăzneala de a-și înfrunta dușmanii. Ea a trecut de la eroul slab, fugar, la un erou cu inimă mare, cu dorință de sacrificiu și dăruire, dar mai mult de atât, culeg roade precum devotament și curaj din belșug.

Am credința că autoarea Alexandra ne va trece prin și mai multe aventuri de acum încolo, pentru că această carte e doar începutul.

Cartea Haiducul din cetate să găsește la editura Petale scrise și e scrisă de Alexandra Drestaru, un autor debutant. Fără niciun reproș la adresa construcției lumii, al plotului sau al relațiilor dintre personaje, cartea merită toate stelele pline.

5/5

Salut.

SUNT RALUCA SFERLE,
AUTORUL TĂU
DE FANTASY & YA

Mă bucur că ai ales să-mi descoperi universul. În postările mele vei avea șansa să descoperi noi lumi magice, dar și să înveți trucuri de scriere creativă.

top aticole citite