Recenzie: Vraja spinilor

Cartea de azi este Vraja spinilor de Margaret Rogerson.

 

Stilul de scriere m-a surprins încă de la primele pagini pentru că nu am mai întâlnit o carte în care să se detalieze fiecare amănunt în parte. E o realizarede la care am de învățat.

 

Este o carte Fantasy, un enemies-to-lovers simpatic.

 

Elisabeth e o ucenică într-o bibliotecă magică și toată viața ei a crezut că vrăjitorii sunt malefici. Nu a fost diferit nici când a dat peste Nathaniel Thorn. Încercările ei disperate de a scăpa de el au fost hazlii și abia când au luptat împreună împotriva unor creaturi lucrurile dintre ei au început să se înfiripe într-o direcție mai bună. Plotul principal e clasic, dar bine închegat. În acest sens nu am nimic de comentat. E genul acela de poveste în care o fată abandonată în cel mai uitat sat din lume ajunge într-o lume a conspirației fără să vrea și cu toate acestea își găsește puterea de a trece peste orice și rezolvă cazul cu ai săi prieteni.

 

Silas a fost cel mai interesant personaj. Slujitorul Silas a fost alături de vrăjitorul Nathaniel, datorită părinților lui. Trecutul acestora e mult mai întunecat decât mi-am imaginat. Până la adolescență, Silas l-a ajutat pe Nathaniel să trăiască în confort și să-i redea demnitatea de Vrăjitor.

 

 A privit peste orașul lucitor, vechi, exagerat de întins, și s-a întrebat cum de putea exista toată acea lumină și frumusețe alături de atâta întuneric. Ne se simțise niciodată mai măruntă și mai neînsemnată. Dar, în sfârșit, pentru prima dată după atâtea săptămâni, era liberă.

 

Ca și scriitor am învățat să fiu atentă la detalii, la personaje, la  istorie și mai ales la plot. Chiar dacă nu aș fi scris atât de multe detalii, nu ar fi sunat profesionist și închegat. 

 

Totuși, din primele întâlniri dintre Elisabeth și Nathaniel mi-am dat seama că ei nu vor fi dușmani. Relația dintre ei nu a fost radicală, cu toate că mi-aș fi dorit să fie mai tumultoasă, să simt cu adevărat că e enemies-to-lovers.

 

E o carte pe care am văzut-o în multe locuri, pe instagram, librării, am primit-o să o citesc, apoi am luat-o la reducere. E o carte pe care o recomand cititorilor adevărați și răbdători pentru că e nevoie de răbdare să intri în lumea lui Elisabeth.

 

Deși e o carte complexă se poate citi foarte ușor și repede. Luptele au fost interesante, iar puterea lui Nathaniel a fost spectaculoasă.

 

Vă las pe voi să aflați mai multe despre ea.

 

Lectură plăcută! 

Despre scriitorul Raluca Sferle Autor
Vanatorul-noptii-volumul-1-Raluca-Sferle

Salut.

SUNT RALUCA SFERLE,
AUTORUL TĂU
DE FANTASY & YA

Mă bucur că ai ales să-mi descoperi universul. În postările mele vei avea șansa să descoperi noi lumi magice, dar și să înveți trucuri de scriere creativă.

top aticole citite